Splošni pogoji - Piškotki
Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih veèina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoèi.


Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogo?e brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomoèjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomoèjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen ?as, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj uèinkovito in prijetno.


Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja veèina spletnih strani, so priroèno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako veè, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja doložene spletne strani. Podjetja lahko s pomoèjo piškotkov ocenijo uèinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.


Naša spletna stran uporablja piškotke za:

  • lastno uporabo na www.mnz-celje.com
  • Google Analytics